GeeFirm

Waarom ecosystemen ertoe doen in professional services organisaties

Het juiste cloud platform vergroot transparantie, prestaties en winst in professional services 

PSO´s zijn begonnen hun strategieën meer te centraliseren en standaardiseren op een enkel cloud platform rond een samenhangend en gemakkelijk te managen ecosysteem.

Ze zoeken naar wegen om met real-time informatie hun productiviteit te vergroten, sneller te groeien en hogere niveaus van winstgevendheid te bereiken. 

Service Performance Insight Research onderzocht onlangs hoe PSO's, met hun behoefte aan hogere mobiliteit en real-time informatie, zich gewend hebben tot het Google platform en VOGSY PSA om hun organisaties te optimaliseren in hun white paper“Why ecosystems matter for professional services organizations.”

Samenvatting: waarom ecosystemen er toe doen in professional services ?

Professional Services Organisaties (PSO's) hebben meer technology oplossingen geadopteerd om hun klanten en projecten te ondersteunen, waarbij sommige bedrijven tientallen zo niet honderden verschillende cloud applicaties managen. In veel businesses heeft iedere organisatorische functie een eigen tech stack opgezet met een variatie aan applicaties / die het erg ingewikkeld maakt en soms zelfs onmogelijk om data te standaardiseren en op een transparante manier te delen voor de gehele organisatie. PSO´s zijn nu begonnen hun strategieën meer te centraliseren en standaardiseren op een enkel coud platform rond een samenhangend en gemakkelijk te managen ecosysteem.

De reden: Real-time informatie staat midden op het podium omdat PSO's zoeken naar wegen om hun productiviteit te vergroten, sneller te groeien en hogere niveaus van winstgevendheid te bereiken. Het toegenomen zicht op data stelt het ‘leadership’ in staat om verbeter prioriteiten vast te stellen, waarbij de belangen van klanten en medewerkers moeten worden afgewogen. Leiders zijn meer afhankelijk dan ooit van real-time, nauwkeurig en cross-functionele data voor inzichten in concurrentieel voordeel. 

SPI onderzocht hoe PSO's zich wenden tot het Google platform

Service Performance Insight Research heeft onlangs onderzocht hoe PSOs, met hun behoefte aan hogere mobiliteit en real-time informatie, zich gewend hebben tot het Google platform en VOGSY PSA om hun organisaties te optimaliseren in hun white paper, “Why ecosystems matter for professional services organizations.”

“Het netto effect van PSA is een meer productieve en winstgevende a business, en ook is sprake van toegenomen niveaus van voorspelbaarheid en klanttevredenheid,” rapporteert SPI. 

De belangrijkste inzichten op een rij. 

KPI´s zijn belangrijk 


Alle PSOs zijn gevraagd om het resultaat van hun werk te kwantificeren. De primaire manier van werken van PSOs is nu gebaseerd op virtual project teams die snel bij elkaar komen om meetbare business resultaten te leveren. Als businesses hun benadering van resource management en project realisatie kunnen standaardiseren, kunnen ze ‘overruns’ (tijd, budget) reduceren en de kwaliteit verhogen, hetgeen de geleverde waarde vergroot.  

Silo´s opbreken is belangrijk 


Silos in businesses kunnen een business afbreken– en dat is ook wat er gebeurt als businesses een veelheid aan applicaties gebruiken die niet met elkaar kunnen praten. De nieuwe naam van het spel is om een enkel platform te kiezen om de tech stack van een organisatie te standaardiseren. Leidende platforms, zoals Amazon, Microsoft Azure and Google, hebben elk hun eigen partner ecosysteem van applicaties. Businesses hebben toegang tot alle tools die ze nodig hebben zonder dat ze zich zorgen hoeven maken over het management en de support van de integratie daarvan. Leidende PSOs wenden zich in het bijzonder tot Google vanwege hun wereldwijde markt dominantie, schaal, veiligheid en lage kosten.

Expertise is belangrijk 


Platforms stellen app ontwikkelaars in staat om te focussen op hun belangrijkste terreinen van expertise, in plaats van de onderliggende architecturen te moeten bouwen om hun werk te ondersteunen. Het is veel gemakkelijker voor ontwikkelaars om te bouwen bovenop een bestaande, gestandaardiseerde infrastructuur. Ze kunnen zich focussen op het bouwen van functionaliteit om specifieke industrieën en domeinen te steunen, waar gebruikers echt iets aan hebben. 

Transparantie doet ertoe 


Groei, globalisering, concurrentie en druk van wet- en regelgeving zijn een katalysator geweest die PSO’s gedwongen hebben beter gebruik te maken van technologie. Tegelijkertijd hebben veel PSO’s een draai gemaakt in hun benadering van projectmanagement, van watervalmethode naar een meer agile benadering. Dit maakt instant communicatie en samenwerking tussen teamleden nodig. Veel firma’s worden daarnaast aangetrokken door de directe benefits van PSA oplossingen: meer billable uren, minder revenue-lekkage en soortgelijk. Mag dit wellicht voor de hand liggen, SPI concludeerde met name dat de toegenomen zichtbaarheid van teams hen in staat stelde hun business beter te analyseren en betere besluiten te nemen, zodat er betere resultaten werden geleverd.  

Aan de tools ligt het niet 

Wat gunstig is voor PSO Executives, de beschikbare tools vandaag de dag zijn beter dan ooit. Daaraan ligt het dus niet. Alles wat je nodig hebt is enige educatie en begrip van de best passende oplossingen voor je team. En uiteraard interesse in het vraagstuk meer te leren hoe je de business resultaten kan verbeteren in je gehele organisatie. 

Download vandaag nog onze white paper, “Why ecosystems matter for professional services organizations.”

Meer inzichten nodig?

Wil je meer leren hoe je je PSO met meer gemak en resultaat laat opereren? Neem contact met ons op. We helpen je de juiste resultaten te bereiken die je nodig hebt om je business te laten groeien: betere marges, lagere overheadkosten, hogere benutting en meer opbrengsten. 

Wout Klok, Managing Director 

w.klok@geefirm.com

+31 6 5575 1690


Ontworpen om resultaten te leveren in je gehele organisatie

Samenwerken in alle procestappen van ´quote/cash´ zorgt voor snelheid. Resource planning maak je samen. Jij en je collega´s zijn altijd op de hoogte. Alle disciplines doen hun voordeel met het intuïtieve en social-media-stijl Google User interface.

Sjoerd van der Maaden, Founder van Specialisterren

"Met VOGSY van start gaan was snel en eenvoudig. Iedereen kwam vlot aan boord eigenlijk vanaf het prille begin. Direct al zagen we forse en direct merkbare verbeteringen in overall-efficiency, als gevolg van het sneller en beter uitwisselen van informatie. In de tweede maand dat we VOGSY gebruikten viel onze workload voor het sturen van de facturen terug van 2 dagen naar 2 uur".