GeeFirm

Met Google Workspace bouw je gemakkelijk eigen integraties

Is Google Workspace op zich al meer dan een office suite voor kantoorwerk, met de vele API's van Google, de scripting mogelijkheden van AppScript en de Google Workspace  marketplace kan je eenvoudig een werkomgeving creëren die precies bij je past. Vele business applicaties beschikken standaard over een integratie met Google Workspace. Het is dan natuurlijk zaak die integraties te realiseren die echt waarde toevoegen aan je productiviteit en bedrijfsvoering.  En natuurlijk kan je werken met een single-sign-on.

GeeFirm helpt je graag aan een werkomgeving waarbij je de productiviteit- en samenwerkingsvoordelen van  Google Workspace ten volle benut. 

Met apps scripts realiseer je nog meer productiviteitsvoordelen 

Met Apps Script bouw je snel custom menus, sidebars in Workspace applicaties en ook custom functions in sheets. Je kan web apps maken, standalone of embedded in Google Sites. 


Je kan andere Google services aanroepen, zoals AdSense, Analytics, Maps en Workspace onderdelen als Drive en Gmail. 


Met Apps Scipt bouw je snel add-ons die je kan toevoegen aan Google Docs, sheets, Slides en Forms. 


Zelfs kan je een Android app omzetten in een Android add-on zodat de app data kan uitwisselen met Google Docs of Sheets op je mobiele telefoon. En je kan workflows voor Meet definiëren door een Chatbot te bouwen. 


Via Google spreadsheets wissel je ook data uit met andere applicaties  

Google Sheets werkt zeer goed samen met Apps Script. Ieder script kan wijzigingen aanbrengen in een spreadsheet als de gebruiker van het script voldoende rechten heeft voor de spreadsheet. 


Apps Script heeft speciale API's aan boord waarmee je op een progammeerbare wijze in Google Sheets data kan creëren, lezen en editen. 


Een Apps Script kan je aan een spreadsheet koppelen, waardoor een script speciale rechten krijgt om de user interface te veranderen of een specifieke response te geven als het spreadsheet wordt geopend.  Ook kan je een Google form automatisch laten aanmaken vanuit de data in sheets. 


Gebruik je Google Workspace en werk je in projecten? Maak je leven mooier met VOGSY

Geïntegreerd met Google Workspace

VOGSY integreert met Google Workspace en werkt in de Google Cloud, zodat jij overal ter wereld niet alleen fantastisch kan samenwerken, maar ook een geweldige performance ervaart. 


Over de ontwikkeling van Big Data Analytics in jouw bedrijf hoef je je geen zorgen te maken als jij kiest voor het Google platform. Evenmin over de bijdrage van IT aan je innovatief vermogen. 


En last but not least: nergens ter wereld wordt er zoveel aandacht gegeven aan de veiligheid van data, processen en infrastructuur als bij Google. Ook daarom heeft Google ook haar eigen world-wide-infrastructuur. Daarmee doe jij je voordeel. 

Al je prospects, projecten en planningen in VOGSY

VOGSY zorgt voor een volledig geïntegreerde 'quote-to-cash' keten 

VOGSY kent integraties met boekhoudpakketten, CRM applicaties en workflow apps. Zodat jij over een volledige keten kan beschikken, je gegevens maar één keer hoeft in te voeren en de data actueel is. VOGSY integreert met Twinfield, Exact Online, Quickbooks en XERO. En  met CRM pakketten als Salesforce, Copper, Hubspot en meer. Wil je agile werken dan is Jira van Atlassian een wereldstandaard, waarmee VOGSY samenwerkt. 

VOGSY verbindt je CRM en je Finance

Met GCP heeft VOGSY 'on board innovation', ongekende performance en schaalbaarheid

Google heeft zich als platform een plaats verworven in het business-to-business domein. In het bijzonder met Google Workspace, met Google Cloud en uiteraard Search. 


Google beschikt over een ongekend innovatief vermogen en evenzo grote en snelle schaalbaarheid. En met VOGSY geen zorgen meer over het Quote-to-Cash proces.

Sjoerd van der Maaden, Founder van Specialisterren

"Met VOGSY van start gaan was snel en eenvoudig. Iedereen kwam vlot aan boord eigenlijk vanaf het prille begin. Direct al zagen we forse en direct merkbare verbeteringen in overall-efficiency, als gevolg van het sneller en beter uitwisselen van informatie. In de tweede maand dat we VOGSY gebruikten viel onze workload voor het sturen van de facturen terug van 2 dagen naar 2 uur".