GeeFirm
Met VOGSY View krijg je inzicht in het sturen en verbeteren van je professional services organisatie

Met VOGSY View krijg je inzicht in het sturen en verbeteren van je Professional Services Organisatie 

Lees hier hoe je het reilen en zeilen van je Professional Services Firma kan verbeteren. In VOGSY View vind je handige tips om beter samen te werken met Accounting, hoe je je organisatie soepeler laat draaien, op welke manier je innovatie kan creëren in je Professional Services Firma en meer. Hoe goed gaat het met jouw business?


Zoek je snelle inspiratie om je digital agency, ICT bedrijf of consulting bedrijf te verbeteren? Browse deze pagina voor tips om meer uit je professional services business te halen

Wout Klok, Managing Director 

w.klok@geefirm.com

+31 6 5575 1690


Vijf manieren om je digital agency te laten groeien

Hoe je je digital marketing agency kan laten groeien - vijf manieren

Wil je je digital agency of marketing bureau laten groeien? Bedenk goed of specialisatie of meer klanten de juiste weg is. Hoe houd je in de gaten of je meer verdient aan huidige klanten dan toekomstige? Hoe houd je de medewerkers aan boord die de klanten tevreden houden? En als je groeit met freelancers met kortere opdrachten, wat doet dat met je perspectief? 


Lees: vijf manieren hoe je je digital agency laat groeien

Vijf maal beter financieel management in Professional Services  

Het financieel management van een professionele dienstverlener is een continue uitdaging. Je komt altijd tijd en middelen tekort. Er is capaciteit te beheren,  een factuurstroom te managen, kostprijs te bewaken. En natuurlijk partners en seniors achter de broek zitten om informatie te verkrijgen. Je bent voortdurend aan het boeken, plannen, afstemmen, rapporteren en forecasten. En dat alles in vele tools, spreadsheets en formats.  


Tijd om het anders te doen: laat technologie voor je werken, zodat je de project fundamentals altijd beschikbaar hebt. 


Vijf manieren hoe je het financieel management in professional services organisaties kan verbeteren. 

Vijf maal beter financieel management


Als je groeit, kom je mensen tekort. Met placeholders kan je dan toch goed plannen.

Als je groeit, kom je mensen te kort. Met placeholders kan je toch goed plannen. 

Als je wilt dat je bedrijf voorspelbaar werkt, moet je je capaciteitsplanning voor projecten vroeg beginnen. Vaak voordat je weet wie het werk gaat doen.

  

Toch schrijven de ‘best practices’ voor dat je geen echte middelen moet inzetten voordat het stof is neergedaald. Daarom lossen we het probleem hier bij VOGSY op met tijdelijke aanduidingen voor mensen die er wellicht nog net niet zijn.

Tijdelijke aanduidingen zijn typische rollen in je projecten als "projectmanager", "ontwerper" en vergelijkbare rollen die van toepassing zijn op je organisatie.  

ERP implementatie uitdagingen in Professional Services  


Je ERP project is belangrijk voor je bedrijf en levert je veel op. Je wilt het project daarom voor falen behoeden. Hoe doe je dat? Wat kan er misgaan en waarom gebeurt dit? 

In dit artikel leggen we de belangrijkste problemen bloot die je ERP implementatie kunnen saboteren èn wat je kan doen om falen te voorkomen. 

ERP implementatie uitdagingen in Professional Services


Met de juiste Work Breakdown Structure stop je de geldlekken in je projecten

Met de juiste Work breakdown Structure stop je de geldlekken in je projecten 

Vraag een CEO, CFO of COO wat de belangrijkste reden is dat ze 's nachts slecht slapen. Hun antwoord is: geldzorgen.


Iedereen in je servicebedrijf werkt hard voor klanten en menigeen haalt wel eens een hele nacht door om deadlines te halen. En toch maak je geen winst, of minder dan je wilt met je projecten. Ofwel de projecten zijn ´lek´, er stroomt geld uit.

Wat gaat er mis? Te vaak ligt het probleem bij de ‘work breakdown-structuur’ van projecten. In dit artikel vertellen we je wat je er aan kan doen. 

Gebruik de informatiestromen om je agency te laten groeien


Het runnen van een webdesign- en development bureau is een contstante race om de nieuwste trends en ontwikkelingen voor te blijven en tegelijkertijd de dagelijkse zaken soepel te laten verlopen.  Als je begrijpt hoe informatie tussen verschillende afdelingen moet stromen, kan je deze gaan gebruiken, zodat teams synchroon blijven en je realtime de juiste beelden hebt van je bedrijf. 

Gebruik de informatiestromen om je agency te laten groeien


Hoe kies je ERP voor Professional Services of Digital Agency?

Hoe kies je ERP voor  Professional Services Firma of Digital Agency?

Het kiezen van ERP is een hele klus. Veel bedrijven schrikken weg van de reputatie die traditionele ERP-systemen hebben vanwege hun complexiteit. Dat is jammer, aangezien ERP voor professional services je bedrijf kan transformeren in een efficiënte, winstgevende machine.  


De vraag is dus niet alleen of, maar ook welke ERP-software tool je nodig hebt voor je professional services bedrijf. In dit artikel bespreken we de goede en slechte eigenschappen van ERP en waarmee je rekening moet houden voordat je ERP voor dienstverlenende bedrijven koopt, om het goede te krijgen zonder het slechte.

Waarom dienstverleners hun inkomsten onjuist voorspellen.  


In een verzwakte economie trilt de aarde anno 2020 onder de voeten van menig CEO van adviesbureaus, digital agency en andere dienstverleners. Men worstelt om meer grip te krijgen op de toekomst en daarover realistische cijfers te presenteren.  Vooral dienstverleners in professional services slagen er vaak niet goed in een betrouwbare 'revenue forecast' te publiceren. Lees hoe dat komt en hoe het systematisch beter kan. 

Waarom dienstverleners hun inkomsten onjuist voorspellen
Vijf manieren om de efficiency in je professional services firma te verbeteren

Vijf manieren om de efficiency in je professional services firma te verbeteren  

Meer concurrentie in je branche. Meer complexiteit in techniek en omgeving. Voortdurend. Wat moet je doen als Professional Services Firma? 


We geven je graag tips om je business onder te brengen in een enkel platform voor samenwerking en je team van administratie lasten te bevrijden. Lees ook de interviews om te profiteren van bruikbare inzichten in je organisatie. 


Interview met Melanie Chandruang, Founder van WeConsult, consultant voor creatieve bureaus

VOGSY PSO Expert Series - Interview

Melanie Chandruang (MC) is oprichter en ´lead operations consultant´ van WeConsult. Met een bijzondere mix van kennis en vaardigheden in accounting, operations en human resources (HR), vond ze een eigen niche waarin ze eigenaars van ‘agencies’ helpt hun bedrijfsvoering te optimaliseren.

Interview met Melanie Chandruang, Founder van WeConsult

In de PSO VOGSY Expert Series heeft Mark van Leeuwen - CEO VOGSY - interactie met leiders en beïnvloeders in een breed scala professional services organisaties (PSO´s). 

Drie krachtige manieren om een data gedreven cultuur in je organisatie te koesteren

Drie krachtige manieren om een data gedreven cultuur in je organisatie te koesteren

Data vormt het hart van eigenlijk alles wat we doen inmiddels. In onze professional services businesses is het cruciaal hoe we data verzamelen, interpreteren en inzetten voor waardecreatie. Echter, het managen en onttrekken van waarde aan data is één van de lastigste transformaties voor teams om te maken. Een data-gedreven cultuur op je werk vereist aanwezigheid van drie fundamentele elementen: transparantie, strategie, en het vermogen ernaar te handelen ('personal agency'). 

Interview met Jody Grunden, auteur, martini rebel en pioneer van value-based virtual CFO services

VOGSY PSO Expert Series - Interview

Jody Grunden is mede oprichter en & chief executive officer van Summit CPA Group. Deze pionier op het gebied van virtuale CFO diensten werkt op basis van een value-based model, waarbij forecasting en key performance indicators (KPIs) worden ingezet om de klant te helpen op langere termijn gezond te zijn en te blijven.

Interview met Jody Grunden

In de PSO VOGSY Expert Series heeft Mark van Leeuwen - CEO VOGSY - interactie met leiders en beïnvloeders in een breed scala professional services organisaties (PSO´s). 

Services als product verpakken. Vergroot je winst en domineer je industrie

Services als product verpakken. Vergroot je winst en domineer je industrie.

Voor professional services organisaties die de top willen bereiken, gaat het er niet om telkens meer services te verkopen. Het gaat vooral om efficiency - de manier waarop je je diensten levert, je software en ook je 'messaging'. Hoe overtuig je prospects dat jouw diensten beter zijn afgestemd dan dat van een ander bureau? 

Het antwoord is: er een product van maken

Stroomlijn het werk waarmee je geld verdient: ophalen, uitvoeren en factureren van projecten

De beste professionele dienstverleners werken aan hun quote-to-cash-proces. En ze doen het op een berekenende manier. Of: wat is hun geheim? Natuurlijk is er niet alleen maar sprake van goed leiderschap, strategie - of zelfs een beetje geluk.

Bedrijven die groeien en gestaag geld verdienen, ongeacht het economische klimaat, praten minder en ondernemen meer. 

Hoe? Door de activiteiten te stroomlijnen waarmee ze geld verdienen: het ophalen, uitvoeren en factureren van projecten, ook wel het ´quote-to-cash-proces´ genoemd. 

In dit artikel laten we zien hoe je dit onder controle kan krijgen, voorspelbare groei stimuleer en meer geld verdient. 

Stroomlijn het werk waarmee je geld verdient: uitvoeren en factureren van projecten
Met deliverables bereik je het project resultaat

Met deliverables bereik je het project resultaat 

Volgens het Project Management Institute wordt slechts 57 procent van de projecten binnen het oorspronkelijke budget voltooid. 

In een bedrijfsstudie van Harvard overschreed het gemiddelde IT-project het budget met  27 procent, en één op de zes projectbudgetten groeide met maar liefst 200 procent.  

Wat kan je doen? Het versterken van je projectresultaten is één van de beste en meest praktische verdedigingen tegen budgetoverschrijdingen. Waarom? Deliverables vormen de basis van je budget.

ERP draagt bij aan het succes en de ROI van ICT bedrijven 

Deadlines staan voor de deur, je komt vaak mensen tekort en de juiste vaardigheden zijn niet eenvoudig gevonden. Project parameters verschuiven regelmatig en één ding is zeker, er is geen ruimte voor fouten.  


Heb je dan ook nog ERP nodig om je over druk te maken? 

Ja. Alleen eigentijdse ERP biedt dat wat hoogwaardige ICT bedrijven nodig hebben om projecten succesvol en tijdig te leveren. En om gecontroleerd te groeien.

ERP draagt bij aan het succes en de ROI an ICT bedrijven
Waarom ecosystemen ertoe doen in professional services organisaties

Waarom ecosystemen ertoe doen in professional services organisaties

Service Performance Insight Research heeft onderzocht hoe PSO's, met hun behoefte aan hogere mobiliteit en real-time informatie, zich wenden tot het Google platform and VOGSY PSA om hun organisaties te optimaliseren in hun white paper, “Why ecosystems matter for professional services organizations.”

“Het netto effect van PSA is een meer productieve en winstgevende a business, en ook is sprake van toegenomen niveaus van voorspelbaarheid en klanttevredenheid,” rapporteert SPI.

In G Mail kan je nu workflows afhandelen zonder je inbox te verlaten

DOOR MARK VAN LEEUWEN, 18  AUGUSTUS 2020

Met Dynamic email bestuur je de workflows in je professional services organisatie vanuit je email. Met Dynamic email in VOGSY kan je een quote goedkeuren, een factuur approven en meer. Omdat de meeste professionals zo goed als 'wonen' in hun inbox, is dit goed nieuws voor VOGSY gebruikers. Je kan al die workflows dus nu afhandelen in G Mail en VOGSY wordt automatisch bijgewerkt. 


Onkosten registratie is geïntegreerd in PSA software

Onkostenregistratie is een geïntegreerd onderdeel van PSA software

B2B-servicebedrijven zijn altijd op zoek naar kostenbesparingen. Als Chief Financial Officer wordt je gevraagd om aan te geven waar je bedrijf dat kan realiseren, dus je  zoekt software voor het bijhouden van bedrijfskosten, zeker nadat je al dan niet wijdverbreide gevallen van verloren kwitanties en onjuist gerapporteerde uitgaven hebt ontdekt, die moeilijk te herleiden zijn tot projecten.

Lees in dit artikel waarom je geautomatiseerde onkostenregistratie nodig hebt, er een hoge ROI te verwachten is en dat iedereen hierbij gebaat is in een services organisatie.

Projectmanagers moeten excelleren in verwachtingsmanagement

In dit artikel een poging tot ​​holistisch overzicht van de vreemde en wonderlijke wereld van projectmanagement. En signalering van enkele duidelijke verbeterpunten voor zelfs ervaren projectmanagers. In het bijzonder behandelen we:

Projectmanagers moeten excelleren in verwachtingsmanagement


Waarom ecosystemen ertoe doen in professional services organisaties

Waarom bezettingsgraad van werknemers de sleutel is naar meer winst  

Of je als Professionele Services Organisatie (PSO) nu een digitaal agency, marketingbureau, managementadviesbureau of software ontwikkelingsbedrijf bent. je verkoopt voornamelijk tijd en de expertise van je team. Daarom heb je een expliciet model voor factureerbare resources nodig dat van toepassing is op elke werknemer in de hele organisatie. En daarvoor heb je iets als 'de bezettingsgraad’ nodig. Maar wat is dat precies, de ´bezettingsgraad´ en is er zoiets als een standaard bezettingsraad of succesformule?

Ontworpen om resultaten te leveren in je gehele organisatie

Samenwerken in alle procestappen van ´quote/cash´ zorgt voor snelheid. Alle disciplines doen hun voordeel met VOGSY.