GeeFirm

Google Workspace Essentials

Met je team wereldwijd samenwerken aan documenten, presentaties en spreadsheets 

Met Google Workspace Essentials ben je in no time online met je team en werk je waar je ook bent fluitend naar de eindstreep van je project. Je kan werken aan tekstdocumenten, presentaties en spreadsheets en vergaderen via Google Meet, de betrouwbare video vergader oplossing van Google. 


Je documenten sla je op in gedeelde drives in Google Drive, die bestanden zijn dus van je hele team. Maar dat is niet alles. Je kan ook samenwerken in Keep, Forms en Sites en hebt via Drive File stram toegang tot desktops. 

Als je al een agenda en mail app hebt

De start van grote projecten verdraagt vaak weinig uitstel. Je kan met Google Workspace Essentials onmiddellijk aan de slag, zonder tijd te verliezen. Je blijft werken met de agenda oplossing en mail app die je al had. 


En je werkt wereldwijd veilig samen via de Google Drive aan documenten. Vergaderen doe je via het excellente zakelijke video kanaal van Google, Google Meet.  

Je kan met Microsoft365 blijven werken  

Je werkt met Microsoft 365. Google Essentials is speciaal ontworpen voor integratie met bestaande oplossingen, zoals die van Microsoft365.  


Google Drive ondersteunt meer dan 100 filetypes, waaronder die voor Word, Powerpoint en Excel. 


Met de Outlook-plug-in voor Google Meet kan je vanuit je agenda online meetings plannen en eraan deelnemen. 

Je wilt een aangepast emailadres? 

Dan kan je met een Google Workspace Business abonnement en een eigen internetdomein je email adressen inrichten en je agenda's inrichten. 


Naast de functies van Google Essentials heb je dan ook nog email en agenda's van Google. 


Laat ons weten als we je bij de keuze tussen Essentials en Business kunnen adviseren. 

Internationale projectteams werken graag samen in Workspace Essentials

Met je bestaande email account en applicatie en je agenda creëer je snel samen een Project Workspace met Essentials. Daarin kan je vergaderen met de zakelijke videotool Google Meet, werken aan Documenten, Presentaties en Spreadsheets. En je projectwebsite maak je in Google Sites,  je vragenformulieren in Google Forms. 

Opnemen van vergaderingen

Doordat je wereldwijd werkt, heb je te maken met verschillende tijdzones? Dan is het opnemen van video vergaderingen een uitkomst. 


met Google meet is dit eenvoudig mogelijk, tot vergaderingen met wel 150 mensen. Je kan de vergadering dan op een passend tijdstip afspelen of nog een keer zien

Drive file stream voor pc en mac

Met de drive file stream oplossing kan je bestanden synchroniseren vanuit de cloud naar je pc of mac. Dat kost minder schijfruimte en blijft de voordelen van samenwerken in documenten houden: je document wordt automatisch gewijzigd als een teamlid content toevoegt, een taalfout verbetert of een andere aanpassing aan je document doet. 

Offline werken? No problem

Mocht je even niet over een internet verbinding beschikken, dan kan je gewoon offline blijven werken aan je documenten, of het nu een Spreadsheet, Document of Presentatie is. 


Je offline aangebrachte wijzigingen in het bestand worden automatisch verwerkt, zodra je internetverbinding weer actief is

Je werkt met meer dan 300 mensen in je project? Of meer dan 100 GB/user nodig?

Dan kan je een Workspace Essentials Enterprise abonnement nemen. Dat geeft je samenwerkingsruimte voor meer dan 300 mensen.
Je beschikt dan over 1TB per user en over 25TB pooled storage. En geavanceerde admin en security controls. Data regions.
Live streaming van videovergaderingen tot 100.000 viewers.  

Ook als je niet fysiek bij elkaar kan zijn, houdt Essentials jou en je team in contact  

Realtime samenwerken aan documenten geeft je ongekende snelheid in de productie van project documentatie. Ook al ben je duizenden kilometers uit elkaar, je werkt met elkaar samen, als zat je samen met je collega's achter hetzelfde beedscherm. 


Online samenwerken zorgt ook voor directe communicatie en afstemming en zorgt voor een efficiënter overdracht van informatie, met minder versies, minder wachttijd en kortere doorlooptijden. Het resultaat is dat de uitkomsten van je project ook meer draagvlak hebben en je kan veelmeer engagement in je organisatie verwachten. 

Laat je wereldwijde team excelleren in samenwerking en verlies geen tijd

Met Essentials werk je samen aan meer dan 100 verschillende bestandstypen, inclusief Word documenten, Powerpoint presentaties en Excel files. 


Effectief video vergaderen met je team via de encrypted, zakelijke video app van Google, Google Meet, tot 150 mensen. Neem vergaderingen op om verschillen in tijdzones en aanwezigheid te overbruggen. 


De services zijn direct toegankelijk te maken met je eigen email adres. Je werkt gewoon vanuit je eigen agenda en email.  

In een oogwenk ben je online met je team en kan je aan de slag met je project.

"Het implementeren van Google Workspace Essentials is enkel en alleen afhankelijk van het geven van de opdracht daarvoor met een zakelijk emailadres door een daartoe bevoegd persoon van je bedrijf of organisatie. Daarna beschikken jij en je teamleden over de krachtige productiviteitsvoordelen van Google Workspace Essentials."

Werk je met Google Workspace in projecten? Maak je leven mooier met VOGSY