GeeFirm

Waarom dienstverleners moeite hebben met 'revenue forecasts'

03-09-2020 14:38 Reactie(s) Door w.klok

Heeft jouw organisatie grip op 'revenue forecasting'?

Of het nu moeilijke tijden zijn of het voor de wind gaat, dienstverleners hebben moeite een juiste prognose te maken van hun omzet in de komende maand. Met een eenvoudige formule voor 'revenue forecasting' is dat een stuk eenvoudiger. 

Met een simpele formule maak je wèl correcte voorspellingen.

De wereld anno 2020 is volop in beweging. In veel bedrijfstakken is sprake van een crisis. De grond trilt onder de voeten van menig CEO, ook in Professional Services. Hoe krijg je grip op de toekomst? Hoe zorg je voor betrouwbare schattingen van toekomstig bureau inkomen? 


Lees welke krachtige en eenvoudige methode je kan gebruiken om een betrouwbare schatting te krijgen van de 'future revenue' van je bedrijf. 

Waarom 'revenue forecasting' zo lastig is  

In het algemeen zijn de volgende achterliggende oorzaken aan te wijzen dat dienstverleners moeite hebben met het voorspellen van hun verwachte inkomen in een toekomstige business periode (maand of kwartaal)


  • Onjuiste opvattingen over ‘revenue forecasting’

  • Risicovolle handmatige voorspellingsmethoden 

  • Slechte data

Is 'forecasting' een kunst, wetenschap of beide?

Is het 'voorspellen' of 'forecasten' op basis van inzichten en systematisch toegepaste  technieken? Heersende opvatting is dat het deels kunst is en deels wetenschap. 


Dit laat echter onverlet dat in de meeste dienstverlenende bedrijven een zowel een magische formle als een vaste methode ontbreekt voor het opstellen van 'revenue forecasts'.  


Veel bedrijven volstaan met een maandelijkse update van één of meer spreadsheets. Handmatig, bewerkelijk en foutgevoelig. Zou niet van deze tijd moeten zijn.

Correct voorspellingen maken met VOGSY

Voor een correcte voorspelling heb je de volgende vier elementen nodig: 

  • Actuele inkomsten 
  • Gepland orderboek
  • Ongepland orderboek
  • Pijplijn


    Deze methodiek zit standaard in VOGSY

Ontworpen om resultaten te leveren in je gehele organisatie

Samenwerken in alle procestappen van ´quote/cash´ zorgt voor snelheid. Resource planning maak je samen. Jij en je collega´s zijn altijd op de hoogte. Alle disciplines doen hun voordeel met het intuïtieve en social-media-stijl Google User interface.

w.klok

Deel -