GeeFirm

Geld verdienen met onkostenregistratie

15-10-2021 13:31 Reactie(s) Door w.klok

Hoe verdien je geld voor je firma met onkosten declaraties?

B2B-servicebedrijven zijn altijd op zoek naar kostenbesparingen. Als CFO wordt je gevraagd aan te geven waar je bedrijf dat kan realiseren, dus je  zoekt software voor het bijhouden van bedrijfskosten, zeker nadat je al dan niet wijdverbreide gevallen van verloren kwitanties en onjuist gerapporteerde uitgaven hebt ontdekt, die moeilijk te herleiden zijn tot projecten.

Hoe verdien je geld met onkostenregistratie=

De tevredenheid van werknemers neemt toe naarmate je ze sneller betaalt

Voor werknemers verveld en voor de CFO een opgave. Hoe organiseer je het proces van het indienen van declaraties, ´onkosten´, voor je werknemer? Als CFO zoek je als eerste naar een oplossing om de kosten goed bij te houden. Terwijl je niet weet welke declaraties er nog op je af komen om dat dit een bewerkelijk en langdurig proces is. Daar wil je dus van af. Van een geautomatiseerde onkostenregistratie mag je verwachten dat je onkosten eerder factureert aan opdrachtgevers en je bovendien eerder kan uitbetalen aan je werknemers. Een win-win. Geïntegreerde onkostenregistratie in je PSA software gaat je dat zeker brengen.

Waarom je software nodig hebt voor onkosten  

Iedereen heeft er baat bij, CFO, projectmanagers, projectteams

  • Nauwkeurige registratie in een geautomatiseerd proces

  • Klanten worden direct gefactureerd 

  • Alle gegevens op één plek, zodat je nauwkeurig kan analyseren 

  • Tijdsbesparing in het proces

  • Digitalisering zorgt voor minder werk en opslagkosten van documenten

Wat zijn de uitdagingen qua 'expenses accounting'

Doorbreken van de foutgevoeligheid en bewerkelijkheid van verloren en vergeten bonnen. Registratie aan de bron - digitaal - is de norm. En verwerking in spreadsheets is ongewenst. De tijd die je aan dit proces besteedt, voegt weinig toe. Ook wachten op creditcard overzichten kost alleen maar tijd. Je wilt je klant kunnen factureren  zodra de uitgave is gedaan. Zonder daartoe ingerichte software kan je dit niet bereiken. 


Wat je nodig hebt is dat al je data eenvoudig zichtbaar zijn en geïntegreerd over je volledige bedrijfsvoering. Inzet van Professional Services Automation helpt daarbij. 

De ROI voor onkosten registratie software

'Expense tracking software' kent een hoge ROI. De kern is dat uitgaven beter verantwoord worden en vanuit projecten kunnen worden doorbelast naar klanten. 

De tijd die je bij de professionals wint, kan gemakkelijk worden omgezet in facturabele tijd. 

En voor de CFO is het voordeel dat er volledig inzicht is in expenses, budgetten en doorbelastingen. Ook kan je gemakkelijker het beleid bijstellen, wanneer dat nodig is. 


w.klok

Deel -