GeeFirm

Hoe goed is jouw revenue forecast?

12-04-2021 10:21 Reactie(s) Door w.klok

Met VOGSY ken je je real-time revenue forecast. Altijd. 

Als consultingbureau, adviesbureau, digital agency, creative agency en ict bedrijf zie je je pijplijn aan projecten uiteraard graag groeien. Maar wat betekent dit voor de medewerkers die je nodig hebt en hoe ziet je inkomstenplaatje er dan uit de komende tijd? Met VOGSY maak je vlot offertes en statements-of-work, ook voor de in potlood opgetekende projecten. VOGSY geeft je real-time inzicht in je 'revenue forecast' en in de behoefte aan vaardigheden en mensen in je projecten, zodat de oplevering van je projecten niet in gevaar komt en je de hoogste kwaliteit kan realiseren. 

Ken je je revenue forecast als de wind opeens uit een andere hoek waait?

Hoe gaat het met jouw revenue forecast? 

Natuurlijk zijn je sales mensen en professionals voortdurend bezig met het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Maar de startdatum verschuift. Of er komt opeens een kaper op de kust. De succeskans moet worden aangepast. Wat doet dat met je perspectief? Hoeveel mensen heb je nodig, per wanneer en wat is je 'revenue forecast'? 

Waarom 'revenue forecasting' zo lastig is  

Wat zijn de achterliggende oorzaken dat dienstverleners moeite hebben met het voorspellen van hun verwachte inkomen in een toekomstige business periode (maand of kwartaal)

  • Onjuiste opvattingen over ‘revenue forecasting’

  • Risicovolle handmatige voorspellingsmethoden 

  • Slechte data

Is 'forecasting' een kunst, wetenschap of beide?

Is het 'voorspellen' of 'forecasten' op basis van inzichten en systematisch toegepaste  technieken? Heersende opvatting is dat het deels kunst is en deels wetenschap. 


Echter ontbreekt in de meeste dienstverlenende bedrijven de magische formule als een vaste methode voor het opstellen van 'revenue forecasts'.  


Veel bedrijven volstaan met een maandelijkse update van één of meer spreadsheets. Handmatig, bewerkelijk en foutgevoelig. Dat zou niet van deze tijd moeten zijn.

Correct voorspellingen maken met VOGSY

Voor een correcte voorspelling heb je de volgende vier elementen nodig: 

  • Actuele inkomsten 
  • Gepland orderboek
  • Ongepland orderboek
  • Pijplijn

Deze methodiek zit standaard in VOGSY

w.klok

Deel -