GeeFirm

Marketing Communicatie Bureau Metis stroomlijnt met VOGSY haar operationele efficiencies 

Metis Communications is genoemd naar de godin van de wijsheid en goede raad. Een prijswinnend marketing communicatie adviesbureau in de Verenigde Staten, dat bekend staat om hun opbrengstverhogende communicatie strategieën voor hun klanten. Opgericht in 2005, focust Metis zich primair op business-to-business (B2B) technologie en gezondheidszorg industrieën, met een senior marketing team, analisten en communicatie specialisten.Het verhaal van Metis

Opgericht in 2005, focust Metis zich primair op business-to-business (B2B) technologie en gezondheidszorg industrieën, met een senior marketing team, analisten en communicatie specialisten. Hun ‘remote-first’ team werkt vanuit het hoofdkantoor in Boston door de gehele Verenigde Staten. Met een verspreide talentbasis en afhankelijkheid van functionele samenwerking en gespecialiseerde partners, samen met de voortdurende opgave om te innoveren, zet het Metis leadership een data gedreven benadering in om alles in hoede banen te leiden. 

De uitdaging voor Metis 

Metis hanteert een veelzijdige aanpak om zijn klanten te bedienen - en geen twee programma's die het creëert zijn hetzelfde. Hoewel werk op maat is gemaakt om aan individuele behoeften te voldoen, hebben alle initiatieven een gemeenschappelijk doel om bottom-line voordelen en omzetgroei aan te tonen. Als gevolg van de op maat gemaakte aanpak van het bedrijf gebruikte het operationele team een ​​verscheidenheid aan software as a service (SaaS) -oplossingen en zelfgemaakte handmatige spreadsheets om winstgevendheid, marges, output en omzetgroei te analyseren.


Het bedrijf wilde zijn operationele workflows in realtime volgen en de tijd en het arbeidsintensieve karakter van het werk verminderen. Volgens Cathy Atkins, oprichter van Metis Communications: “Als een al lang bestaande onderneming vertrouwen we op onze omzetgroei en ROI-gegevens om ons dagelijks te begeleiden. Onze interne processen konden het echter niet bijbenen en weerspiegelden niet het werk dat we deden. We hadden veel te veel complexiteit in onze groei-analyse geïntroduceerd en begonnen te ervaren dat de tool en de gegevens zich enorm verspreidden. ”Metis nam het VOGSY-platform voor professionele serviceautomatisering (PSA) in gebruik om zijn cruciale operationele workflows te stroomlijnen en zijn team transparanter te maken.


“Met VOGSY zijn we in staat geweest om ons snel als organisatie te ontwikkelen, analyses nauwer aan onze toekomst te koppelen, processen te vereenvoudigen en over de business op manieren te denken die ons vooruit helpen. "Cathy Atkins, oprichter van Metis Communications

De oplossing

Na een snelle, gemakkelijke ingebruikname van VOGSY kon Metis snel aan de slag en was ze in staat ​​nieuwe inzichten te krijgen in haar processen en op welke plek verbeteringen het meest zinvol waren. Met hun nieuwe oplossing heeft Metis - en iedereen daarin - een uniform beeld van operationele gegevens van de bedrijfsvoering van Metis. Zo automatiseert VOGSY activiteiten in financiën, operaties, verkoop en projectbeheer om het offerteproces te dekken. En geeft VOGSY aan Metis de zichtbaarheid en mogelijkheden om de efficiëntie en winstgevendheid te verbeteren, samen met realtime inzichten op basis van de bedrijfsgegevens. 


“VOGSY heeft ons geholpen onze analyse opnieuw op te starten, irrelevante oude statistieken te elimineren en een volledig overzicht van onze bedrijfsgegevens te bieden. Het heeft ons hele rapportageproces vereenvoudigd en ons in staat gesteld ons te concentreren op de KPI's die er het meest toe doen,” aldus Atkins. “Door zoveel processen te automatiseren en dit inzicht aan het team te bieden, kunnen realtime beslissingen worden genomen en kunnen we onze onderneming vooruit helpen”.

Waarom VOGSY? Klaar voor toekomstige groei

VOGSY verkortte de rapportagetijd met 75 procent en stond Metis-leiderschap toe om nieuwe inzichten in de organisatie te delen. Urenregistraties vergemakkelijken nu de inzet van personeel, met heatmaps die in één oogopslag een overzicht bieden van teamresources, vergezeld van het matchen van rollen en vaardigheden. Consultants en partners kunnen ook hun eigen facturen indienen, wat tijd bespaart en fouten vermindert. "Met VOGSY hebben we ons snel als organisatie kunnen ontwikkelen, analyses nauwer kunnen aansluiten bij onze toekomst, processen kunnen vereenvoudigen en over de business op manieren te denken die ons vooruit helpen," voegde Atkins toe.


Niet langer gevangen in je eigen ervaring

We zijn allemaal 'gevangenen' van onze eigen ervaring en als we niet veranderen wat we doen, dan krijgen we wat we altijd hebben gekregen." Dat is misschien prima voor sommigen, maar niet zo voor het Metis-team. Ze erkenden dat je een meer geavanceerd dienstenbedrijf kan laten draaien door de activiteiten te vereenvoudigen en te stroomlijnen. Dit komt overeen met de missie en ethos van VOGSY voor 100 procent en we zijn blij en trots om deel uit te maken van de Metis-reis! " Mark van Leeuwen, CEO, VOGSY

Ivar Davids, 
Managing Partner van Kirkman Company 

"Het resultaat van invoering van VOGSY bij Kirkman Company is dat er nu sprake van een maximaal zelfbewustzijn en we niet meer wachten op reports of het opstellen daarvan. Er zijn zeer korte doorlooptijden en iedereen heeft meer ownership van het belangrijkste dat we samen doen een dat is zorgen dat we succesvolle resultaten voor onze klanten tot stand brengen".