GeeFirm

Apps Script Workshop

Google Apps script workshop

Elke dag maken we in onze organisaties gebruik van hulpmiddelen als Zoho en G Suite. Prima gereedschap voor veel van onze taken. Maar af en toe kan de inzet van deze tools net wat efficiënter of mooier. Soms lukt het om dit met een wijziging van de inrichting van deze hulpmiddelen te realiseren. Maar wanneer kronkels in een bedrijfsproces blijven bestaan, is er voor G Suite gebruikers de gereedschapskist Apps Script.

Apps Script is een verzameling gereedschap waarmee je bijvoorbeeld:

  • maandelijks gegevens via een API uit een ERP of CRM systeem inleest in een Google Spreadsheet en de uitkomst van de berekening dan presenteert op een html-pagina.
  • Microsoft Excel macro's omzet naar macro's in een Google Spreadsheet 
  • automatisch emails kan samenstellen en versturen op basis van gegevens uit een csv-bestand, een spreadsheet of Google contacten

Doel workshop
Doel van de workshop is om wegwijs te worden in Apps Script. Als je de weg in Apps Script kan vinden, zul je de documentatie van Apps Script kunnen lezen en toepassen. Een eerste toepassing, een script, maak je tijdens de workshop. Als je zelf een idee hebt voor een script dat je tijdens de workshop wil maken, laat het ons dan weten. Met de instructie tijdens de workshop houden we daarmee dan rekening.

Duur van de workshop
2 dagdelen (minimaal 2 deelnemers)

Prijs van de workshop
750 euro per deelnemer

Persoonlijk contact?
Stel je vragen aan onze business consultant Joep Jaspars. Hij helpt je graag verder met Apps Script.
Je kan hem bereiken via 0615602983 of per email bereiken j.jaspars@geefirm.com