Zoho brengt ongekende functionaliteit in haar CRM

16-08-2018 14:11 Reactie(s) Door w.klok

Zoho CRM introduceert een reeks nieuwe functionaliteiten in haar CRM. De kern: rapportages en voice interactie op basis van artificial intelligence en een portal voor samenwerking met klanten en partners.

Zoho neemt hiermee een voorsprong en brengt innovaties die andere CRM systemen ontberen. Dit leidt tot uitstekende ondersteuning van commerciële processen en verbetering van stuurinformatie. De nieuwe functies worden in de loop van de maanden maart-april geactiveerd. Hieronder een overview.

Zia Voice
Zia is een intelligent rapportage mechanisme waarmee je via chat of via je stem vragen kunt stellen aan Zoho CRM. Zia geeft je antwoorden en stelt desgewenst rapportages voor je samen. Deze worden op je scherm getoond, en als je Zia mobiel gebruikt, dan geeft Zia je antwoord via een gesproken stem.

Zia is in de achtergrond altijd aanwezig en analyseert de aanwezige data in combinatie met de interactie die er is met leads en klanten. Zij doet voorspellingen over het realiseren van verkoopkansen. Zia helpt de gebruiker met het behalen van verkoopresultaten door je stuurinformatie te verstrekken op basis van zelflerende software ('artificial intelligence').

Blueprint wordt nu tijdgestuurd
Vorig jaar is Blueprint geïntroduceerd om verkoopprocessen te standaardiseren en ervoor te zorgen dat uitkomsten met een constante kwaliteit worden behaald. Blueprint wordt nu uitgebreid met de factor tijd, waarbij de software bewaakt dat salesprocessen tijdig worden uitgevoerd. Daarnaast kunnen in Blueprint in de nieuwe versie checklisten worden toegevoegd.

Nieuwe Dashboards
De dashboards in Zoho CRM worden uitgebreid met een 5-tal nieuwe weergaven. Hiermee komen betere dashboards beschikbaar, die meer inzicht geven in de verkoop processen. Het is nu bijvoorbeeld veel eenvoudiger benchmarks te maken om bijvoorbeeld de verkoop per medewerker met elkaar te vergelijken.

Portals
Geheel nieuw in Zoho CRM is de portal functionaliteit. Samen met klanten of met (franchise) partners wordt gewerkt met CRM data. Klanten of partners kunnen niet alleen data lezen maar ook CRM data verrijken en zo samen optrekken in het bereiken van doelen.

Canvas
Naast de lijstweergave en de Kanban weergave komt de mogelijkheid een volledig eigen indeling te maken voor het tonen van gegevens uit Zoho CRM. Het toevoegen en laten zien van foto’s in combinatie met belangrijke data kan nu volledig zelf bepaald worden.

Catalyst
Het het nieuwe Catalyst platform wordt het mogelijk om op eenvoudige manieren extra functionaliteit toe te voegen aan Zoho CRM. Dit kunnen mobiele apps zijn, extra modules binnen Zoho of koppelingen met andere systemen via de API. Binnen Zoho Catalyst is er ruimte om deze te maken en te laten draaien zonder additionele services.

Data encryptie
Naast alle beveiligingsmaatregelen welke Zoho standaard voor alle data verzorgt, wordt het nu mogelijk bepaalde velden in Zoho CRM encrypted op te slaan. Hierdoor zijn deze alleen te zien voor daarvoor geautoriseerde gebruikers.

CRM in alle talen
Met de laatste toevoeging aan Zoho CRM wordt het mogelijk Zoho CRM in alle talen te gebruiken. Velden kunnen worden geëxporteerd in de basis taal. De velden worden vertaald. Hierna worden deze geupload voor gebruikers die werken in Zoho CRM in een andere taal.

Ik wil de nieuwe Zoho CRM functionaliteit gebruiken
Deel -