GeeFirm

Stroomlijn je werk

03-04-2021 23:18 Reactie(s) Door w.klok

Stroomlijn het werk waarmee je geld verdient

Bedrijven die groeien en snel en gestaag geld verdienen, ongeacht het economische klimaat, stroomlijnen de activiteiten waarmee ze geld verdienen: het ophalen, uitvoeren en factureren van projecten, ook wel het ´quote-to-cash-proces´ genoemd. Lees hoe je dit proces onder controle krijgt, hoe je voorspelbare groei kan stimuleren en meer geld kan verdienen. 

Foto van een ouderwetse typemachine

Hoe gaat het met jouw estafette race? 

Een mooie metafoor voor hoe je bedrijfsproces verloopt. De estafette race. Je geeft telkens het stokje door. Je wilt geen tijd verliezen, want tijd kan je maar één keer verliezen en amper terug winnen. 

Hoe verloopt het estafette proces in jouw services bedrijf?

Quote-to-Cash is de levensader van je bedrijf

Deze term Q2C verwijst naar alle bedrijfsprocessen tijdens de verkoop, levering en facturering van services. Ofwel, levensader van je  services onderneming.


Denk aan het quote-to-cash process als een estafette race - en dat is het eigenlijk ook - dan krijg je een goed beeld van hoe het werkt. Je team bestaat uit de renners die het klant-project-stokje doorgeven vanaf de initiële quote tot aan de laatste factuur. 

Waar services firma's op moeten letten 

Grootste gevaar: informatie silos. Voor veel dienstverlenende bedrijven is het overhandigen van stokjes van verkoop naar projectdelivery omslachtig en traag. 


Naarmate iedereen langzamer wordt, loopt de facturering uit en dalen je marges. Je cashflow wordt onderbroken. Dood in de pot voor een groeiend bedrijf. 

Zorg dus dat je teams dus tijdig toegang krijgen tot essentiële informatie.  

Hoe het Q2C proces te verbeteren?

Alleen een solide tool, gebouwd om elk proces te stroomlijnen in één efficiënt systeem, geeft je controle en je teams volledig inzicht in klant- en projectinformatie, budgetten en marges.

Een robuuste quote-to-cash-tool kan tijdrovende taken automatiseren, bijvoorbeeld facturering, en je teams helpen efficiënter te werken, waardoor er meer tijd wordt bespaard voor factureerbaar werk, de sleutel tot de gezondheid, welvaart en groei van een servicebedrijf.

w.klok

Deel -