GeeFirm

Iedereen werkt hard aan je projecten, maar je houdt te weinig geld over?

11-02-2021 12:53 Reactie(s) Door w.klok

Met de juiste Work Breakdown Structure stop je de geldlekken in je projecten

Vraag een CEO, CFO of COO wat de belangrijkste reden is dat ze 's nachts slecht slapen. Hun antwoord is: geldzorgen. Iedereen in je servicebedrijf werkt hard voor klanten en menigeen haalt wel eens een hele nacht door om deadlines te halen. En toch maak je geen winst, of minder dan je wilt met je projecten. Ofwel de projecten zijn ´lek´, er stroomt geld uit.

Wat gaat er mis? Te vaak ligt het probleem bij de ‘work breakdown-structuur’ van projecten. In dit artikel vertellen we je wat je er aan kan doen. 

Wil je ook meer geld overhouden aan je projecten?

Maak je projecten transparant 

Waar gaat het mis?  Te vaak ligt het probleem bij een niet aanwezige of onvoldoend gedefinieerde 'work breakdown structure'. Daardoor ontbreekt de houvast voor je mensen. 

Met transparantie over je project doe je je klant, je team en je bedrijf een groot plezier. En vermijd je budget overruns en scope creeps, zodat je je projecten op tijd en binnen budget kan opleveren.

Een Work Breakdown Structure geeft houvast

Om te voorkomen dat het werk buiten de taak en buiten het budget valt, is een duidelijke structuur voor de project activiteiten van groot belang. 

De Work Breakdown Structure is een krachtig werktuig dat de werkzaamheden in het project structureert in termen van scope. 

Het belang van transparantie

Als je tams zich uitsluitend op taakniveau betrokken voelen, vragen ze zich niet af of het werk dat ze doen wel deel uitmaakt van de afspraken met de klant. Deel je de scope en budget informatie met elkaar, dan is het voor iedereen helder en heb je een team van ´belanghebbenden´ gecreëerd. 

Coach je project teams en stop met spreadsheets

Stop met non-collaboratieve spreadsheets en zorg voor goede templates en software, waarin je met elkaar samenwerkt aan je projecten.
Begin met coachen van  je teams op scope van hun werk, zorg voor gekwalificeerde super-users die de Work Breakdown Structures maken voor projecten en leer ervan.  

w.klok

Deel -