GeeFirm

Als CIO wil je een lage TCO en hoge flexibiliteit

04-01-2023 01:27 Reactie(s) Door w.klok

Als CIO wil je de TCO beperken en je flexibiliteit verhogen. Hoe doe je dat? 

Als CIO wil je uiteraard grip op het IT budget voor je organisatie. Een steeds groter deel daarvan bestaat uit licenties voor Cloud applicaties, dat geeft flexibiliteit en beperkt de kosten van een eigen infrastructuur.

Als CIO wil je bijdragen aan de business. En aan flexibiliteit en snelheid.

Als CIO sta je voor een forse opgave. De TCO beperken, de functionaliteit vergroten, meerdere bazen dienen en de risico´s beperken. Niet alleen qua security, maar ook en vooral van veranderende wensen van je ´klanten': eenvoudig integreren met best of breed applicaties en met je ERP systeem.  En een flexibele inrichting die je snel kan veranderen, zeker als het gaat om marketing en sales processen. En als je internationaal werkt: meerdere talen, links met meerdere financiële systemen. En de voordelen van standaard apps combineren met de kracht van maatwerk applicaties die je snel bouwt.

Inbreng van de business is vereist voor het budget

Naast de kosten van applicaties zou je de kosten willen beperken tot het hebben van een eigen netwerk, idealiter.

Maar natuurlijk is er altijd het beslag van implementatie- en integratie budgetten als het gaat om vernieuwing en verbetering van je applicatie landschap.

Bij het bepalen van je budget is de dialoog met je business owners van belang: pijnpunten, waar moet de automatiseringsgraad verbeterd worden, waar kan je kostenvoordelen realiseren. 

De dialoog belangrijk om tot een juiste definitie en invulling van het budget te komen, zodat je als CIO niet alleen een sturing op het IT budget realiseert, maar ook factoren als wendbaarheid, snelheid en bijdrage aan kostenvermindering en verbetering van de bedrijfsvoering mee kan nemen in de afwegingen. 

Is de inbreng van de business van groot belang, als CIO kan je niet alleen volstaan met het puur bedienen van de wensen van de verschillende business owners. 

Lage CTO, flexibiliteit en snelheid: een platform

Wil je de kosten van integratie beperken en de implementatietijd en kosten bebeheersen, dan is het van belang de keuzes te sturen in de richting van een 'open' platform, waarin veel zaken al geregeld zijn en integratie van afzonderlijke applicaties eenvoudig te regelen is. 

Een platform dat je bovendien in staat stelt om snel en effectief functionaliteit toe te voegen, dat je in staat stelt om in meerdere domeinen of territories op gelijke wijze te opereren, terwijl je toch goed en snel over de nodige management informatie kan beschikken. 

En snel entiteiten, processen en routines kan aanpassen als dat nodig is om je klanten beter te bedienen, een campagne uit te voeren of de customer journey kan verbeteren of verbijzonderen naar beter gedefinieerde marktsegmenten. 
En dat dan zonder langdurige requirements-gathering trajecten en implementatie projecten. Bij een goed platform regel je dat vanuit je eigen CIO-office, in projecten die je met de business uitvoert. En je business-intelligence.

De voordelen van Zoho One als platform

Hoe dan? Er zijn veel keuzes te maken. Maar een platform dat je naar believen kan uitbreiden met meerdere apps, maatwerk apps, waarvan kern-applicaties in alle talen beschikbaar zijn tegen voorspelbare kosten zou ideaal zijn. 


Utopie? Zoho One is zo'n platform. Met meer dan 50 apps op Enterprise class niveau voor een vaste prijs per gebruiker per maand of jaar. Dus met grote voordelen als het gaat om de beheersing van je TCO, alle functionaliteit voor marketing, sales, service, finance en logistiek in de Cloud en - desgewenst - met de benodigde integraties met je ERP en de mogelijkheid voor maatwerk modules en applicaties. 
 En je kan met veel apps van buiten Zoho integreren, met standaard plugins. Met Zoho Analytics organiseer je eenvoudig je informatievoorziening over al je applicaties (lokaal, in de cloud) of ze nu van Zoho zijn of van een andere partij.

Met de keuze voor Zoho doe je het niet alleen goed qua TCO, maar ook en vooral als het gaat om de snelheid waarmee je je applicatie landschap aanpast.  

w.klok

Deel -