GeeFirm

Hangouts Meet Enterprise gratis tot 1 juli 2020 

04-03-2020 18:03 Reactie(s) Door w.klok

Thuis werken? Reisbeperking? Blijf productief met G Suite

Thuis werken is voor velen een belangwekkend alternatief. Minder reistijd, geconcentreerd werken. En de kans op virus verspreiding beperken. Met G Suite werk en communiceer je vanuit huis. G Suite gebruikers hebben nu gratis toegang  tot Hangouts Enterprise, de online vergader- en samenwerkingstool in G Suite. 

Van Hangouts van G Suite kan je tot 1 juli onbeperkt en gratis gebruik maken

Omdat steeds meer bedrijven worden getroffen door reisbeperkingen of hun werknemers aanmoedigen om vanuit huis te werken als reactie op de verspreiding van COVID-19, wil Google een steentje bijdragen om hen te helpen contact te houden en productief te blijven met G Suite.


Vanaf deze week gaat Google beginnen met het uitrollen van gratis toegang tot geavanceerde Hangouts Meet videoconferentiemogelijkheden voor alle klanten van G Suite en G Suite for Education, wereldwijd:

Gratis toegang tot geavanceerde Hangouts Meet video conferentie

Vanaf de eerste week in maart is Google begonnen met het uitrollen van gratis toegang tot geavanceerde Hangouts Meet videoconferentiemogelijkheden voor alle klanten van G Suite en G Suite for Education, wereldwijd:


  • Grotere vergaderingen voor maximaal 250 deelnemers per oproep

  • Live streaming voor maximaal 100K kijkers binnen het domein

  • Vergaderingen opnemen op Google Drive


Deze functies zijn doorgaans  alleen beschikbaar in de Enterprise- en Enterprise for Education-versies van G Suite en zijn beschikbaar voor alle klanten tot 1 juli 2020. 

Met G Suite Basic of Business nu Hangouts Enterprise tot 1-7-2020    

Klanten die de G Suite Basic- of Business-editie hebben, hebben binnenkort tot 1 juli 2020 gratis toegang tot geavanceerde Hangouts Meet-functies voor hun domein. 


Geavanceerde Meet-functies omvatten de mogelijkheid om grotere vergaderingen te hosten met maximaal 250 deelnemers per oproep. 


Ook kan je vergaderingen live streamen voor maximaal 100.000 kijkers binnen je  domein. En er is de  mogelijkheid om een vergadering * op te nemen in Drive. 


Na 1 juli keren deze domeinen terug naar de Basic- of Business-editiefunctionaliteit voor Hangouts Meet.



Wel zelf de geavanceerde functies inschakelen in de beheerconsole 

Je kan zelf geavanceerde Meet-functies  inschakelen in de beheerconsole. Werk samen met klanten om eerst Hangouts Meet-videogesprekken en vervolgens geavanceerde Meet-functies voor hun organisatie in te schakelen met behulp van de onderstaande instructies.

  1. Klik op Apps> G Suite> Instellingen voor Google Hangouts

  2. Klik op Meet Instellingen

  3. Vink het bewerkingspictogram in 'Aanvullende services' aan

  4. Vink  'Gebruikers toestaan video- en spraakoproepen te plaatsen' aan

  5. Schakel andere geavanceerde instellingen in voor live streaming en opname van vergaderingen.

  6. Klik op Opslaan

Met het G Suite Learning Center helpt u uw klanten het meeste uit videovergaderingen te halen, zoals een Quick-start-gids en 
Tips voor werken op afstand

Lees meer over G Suite

* Opmerking: Hangouts Meet-vergaderingen worden opgeslagen in Drive en tellen mee voor de Drive-opslaglimieten van de klant


w.klok

Deel -