GeeFirm

Maak je dienstverlening meer aantrekkelijk voor prospects.

30-12-2020 00:24 Reactie(s) Door w.klok

Je wilt groeien met je services? Maak er een product van!

Wil je naar de top komen in je services branche? Maak dan van de service waarmee je wilt groeien een 'product'. Daarmee wordt je service efficiënter en kan je je dienst beter afstemmen op de behoefte van je klant. Maak je dienstverlening aantrekkelijker voor prospects door te 'productizen'. 

Maak je dienstverlening schaalbaar door er een product van te maken

Maak van je service journey een soepel proces en je business meer profijtelijk

Klanten willen graag heldere beloften. Het kernprobleem van services is dat de klant de dienst meeproduceert en daar zitten klanten vaak niet op te wachten. En als dienstverlener ben je afhankelijk van en klantverwachtingen en de medewerking van klanten.  Door je service te productizen kan je de belofte beter managen, afhankelijk van je klant verminderen en tegelijkertijd je winstmarge en schaalbaarheid vergroten. Klinkt te mooi om waar te zijn? Lees verder om meer inzicht te krijgen in het productizen van je dienstverlening.

Wat is een productized service?

Verpak de diensten van je organisatie in een hapklare oplossing voor je klanten, toegesneden op de behoeften van je doelgroep. Je komt dan dicht bij een product, dat je bij herhaling kan leveren, het design kan verbeteren. je standaardiseert de uitvoering en levert het als een product, dus zonder dat je telkens het wiel opnieuw uitvindt.

Herhaalbare robuuste oplossingen, schaalbaar

Een gestandaardiseerde dienst kan gemakkelijker door je professionals worden ingepland en geleverd. En doordat de aanpak gestandaardiseerd is, kan je vaker met een junior of medior volstaan. 

Verpak je dienst als een out-of-the-box product, en je klant weet beter wat hij/zij kan verwachten. 

Effectief concurreren zonder prijsgevecht

Voor dienstverlenende bedrijven is tijd een kritieke en kostbare hulpbron. Maar je dienst aanbieden in termen van tijd maakt je kwetsbaar voor prijsdruk, zowel qua aantallen uren als tarieven.  

Productizen helpt je de calculatie van je dienst te verbeteren, en je gaat verantwoord om met de tijd van je professionals. Resultaat: betere prijs. 

w.klok

Deel -