GeeFirm

Je favoriete apps direct in G Suite

04-02-2020 12:23 Reactie(s) Door w.klok

Met G Suite Add-ons bespaar je veel tijd en je favoriete apps gebruik je vanuit G Suite

Met G Suite Add-ons kunnen workflows die applicaties van derden nodig hebben, uitgevoerd worden in G Suite. Daardoor kunnen gebruikers en teams hun applicaties toepassen zonder G Suite te verlaten. Bijvoorbeeld kan je de Workfront add-on voor snelle toegang beschikbaar maken in Calendar, Gmail, en Google Drive via de G Suite Marketplace.

Met G Suite Add-ons een nieuw cross-suite platform

Vorig jaar kondigde Google de beta-versie aan van G Suite Add-ons, een nieuw 'cross-suite platform'  dat G Suite verbindt met je andere favoriete werkplek-apps. 


Vanaf 21 januari heeft Google nu de wereldwijde uitrol van Add-ons ingezet, beschikbaar voor alle G Suite gebruikers. 


Ook kan je binnenkortje eigen add-ons bouwen, gebruikmakend van Apps Script. Deze feature voor software ontwikkelaars maakt Google binnenkort volledig beschikbaar. 

Wat is het, wat kan ik ermee?

Add-ons verbinden G Suite direct met software van derden, zodat je direct vanuit G Suite je applicatie benadert. In plaats van toggelen van app naar app. Ze laten ook relevante informatie zien en suggereren acties gebaseerd op wat je op dat moment doet. In Gmail, Calendar en Drive kan je Add-ons opnemen.  


De Zoho CRM add-on installeer je op de G Suite MarketplaceDaarmee maak je vanuit een mailbericht in G mail een contact of lead aan in Zoho, vul je de velden in terwijl je in je G mail blijft. Dat scheelt niet alleen clicks, maar is ook prettig werken. 

Handige whitelisting van Add-ons voor admins 

Als beheerder wil je uiteraard graag grip hebben op wat gebruikers aan Add-ons installeren. 


De beheerder kan kiezen om zelf Add-ons voor gebruikers te installeren of specifieke add-ons aan de 'Whitelist' toe te voegen, zodat gebruikers zelf kunnen bepalen welke add-ons voor hen handig zijn om te installeren. 


De huidige Add-ons werken met Gmail, Calendar en Google Drive.   


In de loop van het jaar komen daar andere apps binnen G Suite bij. 


VOGSY is volledige Professional Services Automation in de Google Cloud voor al je professionals, managers en support staff

Ontworpen om resultaten te leveren in je gehele organisatie

Samenwerken in alle procestappen van ´quote/cash´ zorgt voor snelheid. Resource planning maak je samen. Jij en je collega´s zijn altijd op de hoogte. Alle disciplines doen hun voordeel met het intuïtieve en social-media-stijl Google User interface.


w.klok

Deel -