GeeFirm

In welk proces bent u de weg kwijt?

02-02-2023 15:20 Reactie(s) Door Hans van der Linden

Processen die je bijhoudt in spreadsheets kosten geld

Iedere organisatie kent processen die niet worden ondersteund door de ERP bedrijfssoftware. Gebruikers vallen terug op hun office applicaties buiten het zicht van kwaliteit management systemen of ander toezicht met alle gevaren van dien.

Bedrijfsprocessen en andere processen

Binnen bedrijven worden de bedrijfsprocessen ondersteund door ERP software of door een breed scala aan software pakketten, geschikt voor de ondersteuning van deze processen.

Wat wij zien bij bedrijven is dat er altijd processen zijn die niet door de gekozen software oplossing worden ondersteund. Medewerkers bedenken zelf het proces en leggen dit vast in agenda’s en/of spreadsheets.




Gevaren van het gebruik van Excel

We kennen allen de gevaren van spreadsheets:
  • Onbetrouwbaar er zijn immers geen controle mogelijkheden;
  • Foutgevoelig en fouten zijn moeilijk te herstellen;
  • Eenvoudig kopieën te maken, wat is de juiste, eenvoudig te delen, kans op datalekken;
  • Geen governance over de spreadsheet en over het proces.

Gevolgen zijn kostbaar:
  • Spreadsheet zijn inefficient;
  • Slechte controle mogelijkheden
  • Geen vorm van rapportage (of het is weer een spreadsheet)

Enterprise eigenschappen van Qntrl

Er is een eenvoudige wijze om deze processen wel betrouwbaar, bewaakbaar en inzichtelijk te maken en dit zonder dat er geprogrammeerd hoeft te worden.

We introduceren hiervoor Zoho Qntrl, een no-code platform waarbij gegevens, processen, automatisering, rapportage en compliance wordt geboden. 




Werking van Qntrl

Gegevens leg je vast in een gegevenskaart die vervolgens langs een proces blauwdruk geleid wordt. In daarop volgende processtappen kan je, aan de hand van rechten en verantwoordelijkheden, vervolgacties definiëren, handmatig of geautomatiseerd.

Het proces is van te voren ontworpen en goedgekeurd, rapportages geven de statussen aan in het proces. Automatisering zorgt voor herinneringen, taken, email notificatie en Qntrl kan gegevens uitwisselen met andere applicaties.

Wil je meer weten om uit de spreadsheet cultuur te komen, neem contact met ons op.

Hans van der Linden

Deel -