VOGSY Partner,  Advanced Zoho en G Suite Partner

G Mail Vertrouwelijke Modus

04-06-2019 11:41 Reactie(s) Door w.klok

Met confidential mode in Gmail bepaal jij wat er met je content gebeurt

Met confidential mode beschikt G Mail over ingebouwde control-functionaliteit waarmee je berichten kan terughalen en waarmee je berichten een expiratiedatum kan geven. Als verzender kan je om additionele authenticatie vragen voordat het bericht toegankelijk is - middels een SMS/text message -  zodat zelfs gehackte accounts 'veilig' zijn. 

Met G Mail Confidential Mode control over je data 

Confidential mode wordt op 26 juni voor alle gebruikers van G Suite ter beschikking gesteld. De modus staat standaard 'AAN'.  G Mail beschikt dan over ingebouwde controls van informatierechten in je emails. Daarmee kan je een expiratie datum meegeven aan een email en kan je eerder verstuurde berichten terughalen ('revoke') . Ook berichten die in een gehackte mailbox terecht komen, zijn dus niet in te zien als je confidential modus gebruikt. 

Admin bepaalt of modus aan staat, jij bepaalt of je die gebruikt

Als G Suite administrator bepaal je of je gebruikers de 'Vertrouwelijke modus' kunnen gebruiken. Dat doe je via het menu Apps>G Suite>Settings for Gmail>User settings, en kies dan uit de opties: Enable of Disable. 


Eindgebruikers vinden praktische informatie over het openen en verzenden van Vertrouwelijke e-mails via support.google.com. Samenvatting, hieronder:


Vertrouwelijk versturen

Je kan kiezen een bericht vertrouwelijk te versturen, via de knop 'Bewerken' onderaan de email. 

Stel vervolgens een vervaldatum en toegangscode in; deze gelden zowel voor de email tekst als eventuele attachments.

Kies 'geen SMS toegangscode dan kunnen ontvangers die Gmail gebruiken direct het bericht openen. Ontvangers zonder gmail krijgen een toegangscode via email. 

 Kies 'Sms-toegangscode', en ontvangers krijgen dan een toegangscode via SMS - je moet dus wel over het (mobiele) telefoonnummer van de ontvanger beschikken! 

Wil je de toegang voor de ontvanger tot een bericht intrekken, dan open je je Gmail, ga naar 'Verzonden', open het bericht en klik op 'Toegang intrekken'


Vertrouwelijk ontvangen

Je kunt berichten en bijlagen bekijken totdat de vervaldatum is verstreken of de afzender de toegang heeft ingetrokken.   

Krijg je een foutmelding 'email is verlopen', neem dan contact op met de afzender en vraag om je langer de tijd te geven of de email opnieuw te ontvangen. 


SMS toegangscodes werken in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en in Azië in Japan en India.

Meer weten? Neem contact op met GeeFirm support
Deel -