G Mail is jarig en trakteert

03-04-2019 09:27 Reactie(s) Door w.klok

G Mail verbetert 'smart compose' en voegt scheduling toe

Na vijftien jaar kunnen we stellen dat G Mail een volwassen product is. Met steeds meer en slimmere opties. Zo kwam Google enige tijd terug met toepassing van AI in G Mail, 'Smart Compose'.  Ofwel, bij emails met een simpele vraag voegde G Mail gesuggereerde antwoorden aan het bericht, zodat de ontvanger snel kan reageren. Dus bij vragen als 'kom je naar de event?' voegt Google suggesties voor het antwoord: Ja, Nee, Graag een volgende keer. Bijzonder handig. 


Nu is er de mogelijkheid om je email bericht te schedulen, waardoor je je bericht op het door jou gewenste tijdstip kan laten bezorgen. 


Zo kan je effectiever zijn in je communicatie en loop je minder de kans het versturen van een bericht, dat je als draft had staan, te vergeten. En je kan een bericht bovenaan iemands inbox laten landen op een voor jou belangrijk tijdstip. 


De optie is door Google per 1 april aan G Mail toegevoegd en wordt in de loop van april verder uitgerold. En is zowel voor de desktop als voor mobiel - iOs en Android - beschikbaar. 

Wil je meer weten over G Suite, neem contact op met GeeFirm
Deel -