GeeFirm

Chat, track en praat met je website bezoekers

21-09-2019 00:39 Reactie(s) Door w.klok

Betere klantcontacten, sneller verkopen met SalesIQ

Een pareltje uit de toolbox van Zoho. SalesIQ. Ofwel slim verkopen door mee te kijken op je website en contact te maken met je bezoekers. Help ze zoeken op je site. Ga een chat met ze aan. En praat met klanten in een echt klantgesprek, zoals je dat in je fysieke omgeving of aan de telefoon zou doen. Je helpt de klant online op een persoonlijke manier. Dat werpt snel zijn vruchten af. Het kan met SalesIQ. 

Maak direct contact met je website bezoekers. Chat en bel met ze. 

Met SalesIQ kan je zien wie er op je website is. En of het een nieuwe of terugkerende bezoeker is. Bezoekers kunnen berichten sturen in een chatwindow. Je kan een chatbot programmeren en FAQ samenstellen. Breng je klanten dichterbij as ze op je website zijn door directe interactie in een chat. Zelfs kan je het scherm overnemen en ze door je webwinkel loodsen :-) 


Verkort de verkoopcyclus    

Volg en betrek bezoekers bij je product. Begrijp hoe website bezoekers je website gebruiken. Leer en verhoog de relevantie van je aanbod. 


Breng klanten sneller naar een deal en verhoog je conversie. Integratie met Google Analytics. 


Live chats en direct bel contact 

Presenteer pro-actieve audiogesprekken op basis van regels of heb persoonlijke gesprekken met prospects en klanten. Met een enkele click. 


Pas het ontwerp van de chatbox aan op je website. Stimuleer je klanten tot meer betrokkenheid bij je merk. Versnel je verkopen. 

Integraties met CMS en ecommerce

Sluit gemakkelijk aan op de meeste website platformen en CMS systemen. Magento, Shopify, Opencart, Jimdo en meer. 


De implementatietijd is kort. Zodat jij je kan richten op het verhogen van je verkoopresultaten. 


w.klok

Deel -