GeeFirm

Beter weer op komst

18-03-2021 15:22 Reactie(s) Door w.klok

Het weerbericht van je prospects en projecten

Voor projecten kennen we het rijtje tijd-geld-kwaliteit. VOGSY laat zien in hoeverre die uit de pas lopen, vanaf de start. Je krijgt een actueel weerbericht van je project: zonnetje of donderbui? Dan kan jij actie nemen en je project in het gareel te brengen of van je opportunity een nieuwe opdracht maken. 

Het VOGSY weerbericht geeft je een grove indruk van hoe je project ervoor staat

Zo veranderlijk als het weer? 

Dat het regelmatig mis gaat met projecten, dat is bekend. Ook dat we er hard aan werken. Informatie om bij te sturen - liggen we op koers, halen we de mijlpalen, hoe staat het met het budget, halen we alle specs - is niet altijd eenvoudig verkrijgbaar.  Hoe staan jouw projecten er voor? 

Het VOGSY weerbericht geeft je een indruk of je met je Deliverables op tempo ligt om leveren, je het redt met je budget en de mate waarin je klaar bent bij de eindstreep van het project.  Op basis van real-time informatie.

De vier elementen voor het weerbericht

Schedule: het percentage tijd dat over is tot aan de 'finish date' van een deliverable 
 

Budget: het percentage van het budget - de gecalculeerde activiteiten en projectkosten - dat is gebruikt  

Margin: de gecalculeerde marge versus de gerealiseerde marge  

Completion: hoe veel werk is er al gedaan om de Deliverable af te maken? Dit is een % ingegeven door de projectmanager

Evenwicht in je project, alert en bijsturen 

Idealiter zijn de vier elementen in evenwicht en verloopt de realisatie van je deliverables gelijkmatig tot aan de eindstreep. Maar is er een zekere onbalans tussen deze vier elementen in een deliverable of voor de deliverables in een project, dan signaleert VOGSY dat in een weerbericht alert. Bijvoorbeeld, het was zonnig weer, maar nu komt er regen. 

Met de weer-alert van VOGSY kan je aan slag om uit te zoeken wat er moet gebeuren om het evenwicht in het project te herstellen. 

De weerkaart van je projecten en prospects

VOGSY vernieuwt het weerbericht voor je projecten en prospects met grote regelmaat, zodat je altijd op de hoogte bent van de vooruitzichten.   

Zo krijg je dus een weerkaart van al je projecten en ook van je prospects. Zodat je vlot actie kan nemen in de richting van die ene prospect die je al even liet liggen. 

Hoe ziet het weerbericht van jouw portfolio prospects en projecten eruit? 

w.klok

Deel -