Google en G Suite

Miljarden mensen over de gehele wereld gebruiken dagelijks de zoekmachine van Google. Meer dan 1 miljard mensen gebruikt Gmail, de email applicatie van Google. En honderden miljoenen zakelijke gebruikers gebruiken G Suite, de online office-suite van Google. Met daarin± je agenda beheren, een document maken, een presentatie, een spreadsheet, een bestand opslaan en terugvinden. Maar G-Suite is zoveel meer: alles wat je nodig hebt zit in één online pakket. Met geweldige samenwerkingsmogelijkheden,  back up functies, chat-functies, videobellen, geïntegreerd mobile device management, security console en meer. 

Google zorgt ervoor dat G Suite aan de hoogste security standaarden als ISO 27001 en uiteraard aan de vereisten van de nieuwe GDPR regelgeving voldoet. En als je op reis bent, kan je net zo snel bij je bestanden komen als thuis. Telkens een geweldige ervaring op je hotelkamer. 

Een nieuwe standaard voor innovatie en samenwerken

De facto heeft Google met G Suite een nieuwe standaard gezet voor eigentijdse kantoorautomatisering en communicatie in organisaties. Je hoeft geen documenten meer naar jezelf te mailen om verder te werken aan een document. Of een separate applicatie op te starten. Je logt op het web in met je Google account en je bent in business. Al je bestanden via Google drive voorhanden en nooit meer zoeken, maar altijd vinden, want de zoekkracht van Google - Google Cloud Search is een geweldige tool - heb je uiteraard aan boord in Drive. En handig, samenwerken in een team doe je in teamdrive. G Suite heeft met Gmail een geweldige email applicatie, maar G Suite is ook een eersteklas email killer. Documenten kan je delen met de mensen met wie je dat wilt doen. Geen grote bestanden meer met de mail versturen dus en je kan bovendien aan degenen met wie je deelt zelf rechten toekennen. Super handig. En nooit meer echt moeite hoeven doen om je bestanden toegankelijk te maken. Je hebt alleen een internetverbinding en je Google account nodig. 

G Suite draagt de typische handtekening van Google. On-board innovatie

Maar ook en vooral is G Suite 'productivity tooling'. De suite automatiseert triviale taken zodat jij je kan concentreren op het creëren van content. Ook heeft G Suite mogelijkheden voor customization. Je kan G Suite laten praten met andere software door gebruik te maken van API's en AppsScript. Hierin ligt een enorme meerwaarde.


GeeFirm verzorgt G Suite implementaties. Indien gewenst kunnen we dat migreren vanuit je huidige email applicatie naar G Suite. En documenten van je server naar de Google Drive migreren. En uiteraard leveren we allerlei maatwerk diensten, zoals het maken van een koppeling met andere software die je gebruikt of andere zaken die voor jou van belang zijn. Bijvoorbeeld het opsporen van relevante functionaliteit in de G Suite marketplace: de winkel waar je applicaties kan kopen doe geïntegreerd zijn met G Suite. Je werkt dan achter één log-in in de Google Cloud met al je applicaties. Met je data in de Google Cloud en je bestanden in Drive. 
Ik wil meer weten over G Suite