Contact Menu Support

Data security console in G Suite

Aan de slag met data security

Google G Suite maakt het je makkelijk om de data security van je organisatie te managen. Het is daarbij zaak dat je niet alleen op hoofdlijnen de data security kan monitoren, maar ook dat je in staat wordt gesteld om tijdig actie te ondernemen.

Per 18 januari is er het security center voor G Suite, waarin ´security analytics´, ´actionable insights´en ´best practice´aanbevelingen samenkomen, zodat je in staat bent je organisatie en data adequaat te beschermen. In het security center kunnen managers en beheers onder meer het volgende doen±

1. Op één plek een snapshot zien van de belangrijke security metrics
Je krijgt informatie over verdachte activiteit op een apparaat, ziet hoe spam en malware de gebruikers trachten te raken en je ziet relevante metrics hoe effectief je security policies zijn / alles in één dashboard.

2. Blijf de potentiële bedreigingen voor
Beheerders kunnen nu hun security analytics onderzoeken en bedreigingen identificeren. Zo kan je zien welke gebruikers worden getarget voor phishing zodat je de aanvallers voor kan blijven.

3. Risico reductie door overnemen van verbetersuggesties
Security health analyseert je bestaande security profiel en geeft je passend advies hoe de veiligheid van je gebruikers en hun data te beveiligen. Deze aanbevelingen lopen uiteen van de opslag van je data tot en met hoe in je organisatie bestanden gedeeld worden en aanbevelingen over instellingen voor mobiliteit en communicatie.

Aan de slag

Inmiddels vertrouwen meer dan 3.5 miljoen organisaties op G Suite om veilig samen te werken. Als u een G Suite Enterprise klant bent, kunt u de komende dagen automatisch toegang krijgen tot het security center binnen de Admin console. Deze instructies kunnen beheerders helpen op stoom te komen en hier vind u enkele security best practices om niet te vergeten.

Bent u nieuw in G Suite, leer hier meer over hoe u kunt samenwerken, data kunt opslaan en met anderen veilig kunt delen en daarin communiceren.

This may be the beginning of a beautiful relationship

Let's meet

Don't want to miss a thing?

Subscribe to our newsletter

Follow us

Close