Contact Menu Support

Apps Scripts Workshop

Elke dag maken we gebruik van hulpmiddelen als Zoho en G Suite. Prima gereedschap voor veel van onze taken. Maar af en toe kan de inzet van deze tools net wat efficiƫnter of mooier. Soms lukt het om dit met een wijziging van de inrichting van deze hulpmiddelen te realiseren. Maar wanneer kronkels in een bedrijfsproces blijven bestaan, is er voor G Suite gebruikers de gereedschapskist Apps Script.

Apps Script is een verzameling gereedschap waarmee je bijvoorbeeld:

  • maandelijks gegevens via een API uit een ERP of CRM systeem inleest in een Google Spreadsheet en de uitkomst van de berekening dan presenteert op een html-pagina.
  • Microsoft Excel macro's omzet naar macro's in een Google Spreadsheet
  • automatisch emails kan samenstellen en versturen op basis van gegevens uit een csv-bestand, een spreadsheet of Google contacten

Doel workshop
Doel van de workshop is om wegwijs te worden in Apps Script. Als je de weg in Apps Script kan vinden, zul je de documentatie van Apps Script kunnen lezen en toepassen. Een eerste toepassing, een script, maak je tijdens de workshop. Als je zelf een idee hebt voor een script dat je tijdens de workshop wil maken, laat het ons dan weten. Met de instructie tijdens de workshop houden we daarmee dan rekening.

Persoonlijk contact?
Stel je vragen aan onze consultant Joep Jaspars. Hij helpt je graag verder met Apps Script. Je kan hem bereiken via 0615602983 of per email bereiken j.jaspars@geefirm.com

Ja, boek mij voor een Apps Scripts Workshop

This may be the beginning of a beautiful relationship

Let's meet

Don't want to miss a thing?

Subscribe to our newsletter

Follow us

Close